Takács Ágnes

Szakmai tapasztalat: városgazdasági mérnök, rendszerszervező
28 éve dolgozom a civil szférában, hátrányos helyzetű vidéki térségeket segítettem pályázaton elnyert programokkal, közel 60 projektet menedzseltem, amelyek rendezvényeket, akkreditált képzéseket, tananyag és portálfejlesztéseket tartalmaztak a legkülönbözőbb témákban. Munkám során fontosnak tartom a természeti értékek bemutatását, a digitális nemzedék értékteremtő kulturális tartalmakkal való megszólítását is (https://tisza.ertekek.hu), táborokat szervezek, ezen felül két nagy tájékozódási futást népszerűsítő és partneri kapcsolatokat erősítő nemzetközi projekt megvalósítója voltam svájci, majd romániai nemzetközi partnerséggel (https://o-sportturizmus.ertekek.hu/front).

Sport tevékenység:
1970 óta folyamatosan sportolok, mint tájékozódási futó. 1974-ben magyarországi ifjúsági ranglistavezetőként ifjúsági válogatott voltam, majd utánpótlás válogatott lettem.
Ugyanebben az évben I. helyezettként elnyertem a Szeged MJV „Jó Tanuló Jó Sportoló” díját. Kétszer nyertem felnőtt kategóriában magyar váltóbajnokságon ezüstérmet (1975 és 1985-ben). 2009.,2011. és 2012-ben a Magyar Bajnokságokon Szenior N50, N55, N60 kategóriákban több alkalommal összetett bajnoki II. helyezést értem el, 2011, 2013, 2014-ben N55-ben ÉOB, 2017-ben hosszútávon magyar bajnok 2021-ben a Szenior Világbajnokságon (WMOC) N65 kategóriában, középtávon bronzérmes lettem. A lányom és a fiam is sikeres tájfutó és az unokáim is ismerkednek a sportággal. Szeged első parktérképeinek helyesbítése a nevemhez fűződik. Egyéb kiegészítő sportágak: síelés és túrázás, kerékpározás.