Mayer Zsófia

Sporttevékenység:
Kiskoromtól kezdve az életem része a sport. 2008 – 2016-ig a Szegedi Kosárlabda Egyletben játszottam, majd 2016-ban sportágat váltottam. Akkor találtam rá a tájfutásra, amely ötvözi az általam kedvelt két tevékenységet, a természetjárást és a futást. Leginkább a városi sprint számokat szeretem és az alföldi homokbuckás, ligetes területeket. Fontosabb eredményeim: Mezei Futó Diákolimpia országos 4. hely csapatban (2018) és Országos Tájékozódási Futó Csapatbajnokság 3. hely (2019).
A tájékozódási futás közben megtapasztaltam, milyen kitartásra, pszichés egyensúlyra és fizikai felkészültségre van szükség a sikeres versenyzéshez. Ezeket az élet minden területén tudom kamatoztatni.
A szegedi tájfutók körében egy olyan közösséget találtam, amelyben a legkisebbektől az idősekig mindenki jól tudja érezni magát. Az összetartáshoz és csapatszellemhez hozzájárul a közösség közvetlensége és az elfogadás.

Szakmai tapasztalat:
Néhány évvel ezelőtt bekapcsolódtam az egyesület szakmai munkájába is. 2018-2021 között az O-IKT-SETI Interreg-projektben vállaltam szerepet. Jelenleg egyrészt adminisztratív tevékenységet látok el, valamint a kezdő versenyzők tanítgatásában is részt veszek.
Szakmai tevékenységemmel a célom, hogy minél több gyerek megszeresse a tájfutást, jól érezze magát a közösségünkben. Gyógypedagógiai tanulmányaim során szerzett tapasztalataimat játékos formában igyekszem beépíteni a tájfutás alapjainak elsajátításába.